сряда, 18 ноември 2009 г.

Китайско с дъх на "Перла"


Решихме тази вечер да сефтосаме новооткрития китайски ресторант в нашия град - Син Ин /или нещо подобно беше/ ... чухме добри отзиви и решихме да опитаме ...

Първо днес ядосах Тоши по тилифона ...дигнах му кръвното щото го карах да излезе от вкъщи и да отидем да купуваме дънки ...той го думързя - ама и аз не стига, че му развалих следобедната дрямка ми и държах тон ... и му рекох кат ни ще аз ша му купя сама ....после за поведение го поканих на вечеря ... както стана ясно на китайско меню :)

Мисия "Дънки" бе успешна - цената доволна, модела и той, и най-важното размера - отговаря ...даже с номер по-големи, че да не му стягат по Коледно-Новогодишните празници като са наплющи като попско дете на Задушница :)

Взе ме от работа и се понесохме с балетна стъпка към целта на занятието ... Приятно изненадани - впечатлени от уют и дисретност - без излишен кич ... Менюто ... разнообразно и достъпно - като за бедни българи :)

Цапнахме по една търговищка мускатова - той с минерална вода, язе с айран/айрян + китайска салата от пържени зеленчуци :)

Последвани от рибни панирани хапки и свинско по сечуански с амнайсе вида гъби и бамбук ...
/от цялата работа аз доволна повече оти нема да готвя за утре ...хартиса манджа и си зехме дома - перфектно решение за работещи жени :) само да не им става навик - иначе да не се чудят, ако домочадието започне да ползва клечки, ако ориза е предпочитан за закуска пред мазна баница с боза и ако случайно лицето в огледалото се сдобие с леко дръпнат вид/

Но... не може всичко да е перфектно - Китайското бе с дъх на "Перла" ... в рамките на час научихме какво е станало ...в серия XXL от турския сериал по БиТиВи ... две тьотки бяха на съседната маса и дълго и упоително си разказваха една на друга епизодите, които са пропуснали ...Мехмед брат на Джошкун, Мелек сестра на оня, дето изгонил жена си /по памет разказвам не претендирам за достоверност/ и т.н.

Няма лошо ... ама друг път ша ни е обица на ушото и ще избягваме подобен сблъсък на поколенията и масите :)

5 коментара:

Румяна Попова каза...

Аман с тя Перла отивам сабайлам при съкровището за едно кайве. И ги научавам. Пък тъй ги любя.

Aquawoman каза...

Скоро ще проговорим турски покрай тези Шехерезади, Перли и не знам си какви...
Ммм това изглежда вкусно...облиз :)

Ирония Идиотова каза...

Нейзи, като дойдеш в Бургас, кака ще ти наготви минтай филе. Обещавам,че само за "Властелина на пръстените" ще говоря:))))
И , я кажи- в крайна сметка разбра ли коя е таз Перла?:))))))

Алиса каза...

"Син ин" имаше в Русе май едно време. Помня как веднъж в един горещ летен ден го намерихме с моя мъж и докато разглеждахме менюто хвърляхме по едно око в посока кухнята. Като видяхме китайските физиономии се успоикохме. Кухнята беше наистина добра, само че и обстановката също. Беше ненормално чисто и приятно за китайски ресторант, с хубава музика (евъргрийни някакви). Разбира се, нищо не пречи това да се промени според вкусовете на клиентите. Поне според преобладаващите.

Cris каза...

Con ayuda del traductor pude apreciar el rico menú. Saludos desde Buenos Aires.

и сме сами, и ни е страх да си признаем

... и ни се иска  да ни прегърне някой, някъде, някога ... ей, така ...мълчаливо в тишината ... ... и ударите на сърцето му да са мантрата, ...