понеделник, 13 септември 2010 г.

Чудотворни икони на Света Богородица пристигнаха в Силистра

В столицата на Доростолска епархия Силистра днес пристигнаха за поклонение от Украйна православни светини - чудотворните икони на св. Богородица – „Кузнеченска” и „Кикотиса”, както и свети мощи на преподобните отци Йов и Амфилохий Почаевски от Украйна.
Те бяха посрещнати тържествено на площад „Свобода” и бяха пренесени до катедралния храм „Св. апостоли Петър и Павел” с литийно шествие, предвождано от Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Амвросий, Деволски епископ Теодосий - игумен на Троянската света обител и Агатоникийски епископ Борис - игумен на Бачковската света обител.
Светините ще останат за поклонение в храма три дни. В Силистра е и частица от честния кръст на Св. Богородица и мощите на Киприян и Юстина, които са против уроки.
В литийното шествие вчера, наред с духовници от цялата Доростолска митрополия и съседна Румъния, се включиха кметът на града Иво Андонов, неговите заместници, както и много гости на Силистра и общината.
Църковните светини се съпровождат от протойерей Михаил от Украинската православна църква.

Няма коментари:

и сме сами, и ни е страх да си признаем

... и ни се иска  да ни прегърне някой, някъде, някога ... ей, така ...мълчаливо в тишината ... ... и ударите на сърцето му да са мантрата, ...