неделя, 7 февруари 2010 г.

Non, je ne regrette rien

/Не, не съжалявам за нищо/

Песента, която простичко разказва за житейската философия на Малкото Врабче, тръгнало от улицата, за да завладее сърцето на света.

Не, не съжалявам за нищо ... Нито за доброто, което са ми сторили - Нито за злото. Не ми пука за нищо! Всичко е платено, изметено, забравено - Не ми пука за миналото. Със своите спомени запалих огън. Моите обиди, моите радости - нямам нужда от тях. Измитам любовните трепети с техните лоши страни. Измитам ги завинаги и започвам от нулата.

Защото моят живот и моите радости - Днес започват с теб!





Малко думи, в които е събрано толкова много …

Защо да съжаляваме за онова, което е вече минало. То е оставило своята следа, вкус в устата и аромат във въздуха. Обидата и радостта – са отминали …Да ги помним - няма нужда – заемат място. Любовните трепети … красиви и вълнуващи, са били тогава …Сега е време за нови …С нов човек, нови усещания, нов живот … Миналото, когато е наситено с тъга ни пречи да продължим напред.

Препоръчвам, на онези, които не са гледали биографичния филм за Едит Пиаф – „Живот в розово” – с Марион Котийар в главната роля /получава ОСКАР през 2008 г. – именно за това си превъплъщение/, да намерят време и да се насладят на невероятния шедьовър.

За мен лично – той е от филмите, които гледам само по веднъж.

Достатъчно силни, за да оставят своя отпечатък.

5 коментара:

Lili каза...

Too hard for me :)
Браво!

Neizi_ss каза...

Thank`s!

Ирония Идиотова каза...

Ако знаеш, Нейзи, колко на място ми "дойде" поста... Мерси:)

Neizi_ss каза...

Радвам се Ида! От снощи съм подвластна на филма за живота на Едит Пиаф и на житейското й верою!

september-silvia каза...

Браво Нейзи страхотен избор!Едит Пиаф си е инститтуция откъдето и да я погледнеш,врабчето е толкова силна жена-винаги съм и се възхищавала,успешна седмица скъпа!

и сме сами, и ни е страх да си признаем

... и ни се иска  да ни прегърне някой, някъде, някога ... ей, така ...мълчаливо в тишината ... ... и ударите на сърцето му да са мантрата, ...