четвъртък, 20 януари 2011 г.

Нова къща - нов късмет!

Доживях мама му стара да вляза в така да се каже нова къща ... ама не става лесно - требе да улезнеш първо в един списък, а след това да чакаш нещо да се освободи, и да ти дойде и на теб реда ... Вярно излязохме късметлии - измазано, с паркетче, латексче, тапетки и теракотче ...дори и барплотче има за пиене на ракийка :) - Обаче що да ти е лесно, като може да ти е трудно ... Типично по български ...за два дена организирахме бригадата и юруш на пренасянето .......тенджери, тигани айде по чувалите ...гащи, чаршафи ...абе майко мила ...накрая ме пренесоха и мене :)
Дотук добре ..ами като влязоф в гарсониерката ...ко да видя - нафърляли кое където им видели очите ...и се започна два дена прескачане - все едно си играем на дама ...В първата утрин пристигна майстор №1 - започна се пробиване на дупки - требе вържем пералнята за канала ...оказа се обаче, че бургиите не са достатъчно дебели ...нищо остайхме дупките минахме на шкафчетата за кухнята ...- да точно от онез белите комунистическите ..ама засега таквизи, оти нема други ...после установихме, че болтовете на едното влезли у банята, ама карай да върви - важното е чеседи на стената и не мърда ...закрепихме вън на балкона и Булсатя и работата амен амен готова ...на другия ден дойде и мастор №2 - с дебелите бургии - проби дупките, вкарахме маркучите - оказа се, че канала връщал ...баси мамата ...за капак контакти в кухнята има - ток обаче по тях няма ...уж свети фазомера ..ама нъцки ...отворихме единия и к`во да видим кабелите отрязани току самия контакт, замазани и нямало кой да ги върже :) ...на следващия ден дойде смесен отряд - "ел" и "в И к" техници - единия метна тока, другия яхна тръбите ...та тръбата дето от мивката требеше да засмуче пералнята се оказа че излиза през стената и преминава покрай другата тераса, и слиза надолу от втория етаж и е забита току блока в пръстта ...поглеждаме и ниждаме в непосредствена близост шахта ...викаме добре, значи е включена в канала ...наляхме сода каустик чу се шуп-шуруп и ура-а-а-а водата тръгна ...тръгна, ама стигна до долу и се върна :) ...разкопаха и какво да ти видят очите мила мой майно льо ...тръбата забита у пръста и хал хабер си няма, че трябва да стигне до шахтата ...хванаха се мъжете като малки багерчета ...и оправиха нещата ...пералнята запя своята песен ...
   Но не би да свършим дотук 
...запалихме печито и ...комина взе да връща, еле там с едно бъркане по-надълбоко и се отпуши, та поне стоплихме душиците ...
Как обаче се мести интернет и тиливизия не ти е работа ...
Правим заявка във Vivacom - и к`во става ...девойката компетентна откъдето и да я бутнеш - почва да пита е що сига искате да сменяте адреса ...ми май няма да стане, ами няма да се местите, ми ...що имате само интернет, а нямате телефон /ми щото тъй са ми напрайли договора, бе моме/ ...ми ша ви са обадя утре да кажа дали ша стане и ако стане кога ша стане - на другия ден ...ни у, ни ду, са гле`а кат пу ...отново разходка до офиса --и вече никво възпитано отношение от наша страна ...алооо - ти нали щеше да се обаждаш ма ела сега да ти обясня аз некои работи ...ау извинявайте в понеделник на обяд в13 часа ша дойде техника ...денят е понеделник - часът е 13,20 - не`а никой ...на бързи обороти се взема разстоянието до доставчика ..., но на 20 метра от там звъни телефона - ало техника съм, пред блока ...и айде обратно :) Негово Величество Нета е тук ...кабела пуснат ...а ние у дома позираме като за скрита камера ...чували, кашони, простири, чехли и кофи с парцали ...а ние като петел на бунище ...мъжот на големия комп, а аз на малкия звяр ...три ден без достъп до виртуалното пространство - поболяхме се бе :)
   Същия ден ...
Плащаме цифровата ... и питаме, кога ще дойде екип да намести сигнала ... погледнаха ни умозаключително и начервените устни окичени със зелени очи и черна очна линия продумаха - ами поне десетина дена ша минат .......как десет дни ма другарко ...аз за какво плащам за цял месец ...да дойдат и да врътнат антенката така щото да сочи към сателита ...явно мойто мъж е проговорил и погледнал лошо щото изскимтяха, че утре ще дадат адреса на един от екипите ...утрето дойде ...още в 9 сабахлем, аз още по нощница, но вече посрещах майсторите ...добре че момчетата разбрани, работата не била толкуз проста - там дето сме турили х`антената не фащало ..айде метнаха я на покрива на блока,пуснаха 30 метра кабел и Гала ни покани "На кафе" ...е как да не седнеш на сладка раздумка ...мъките свършиха ...или може би тепърва предстоят, докле проявим спестовност и почнем да се сдобиваме с мебели :)

16 коментара:

Lil каза...

Въпреки всичко , важното е ви беше весело ( и не точно), но ще ви остане спомен за цял живот :) Хубаво е да имаш нещо ново и свое :) Знаеш какво съм ти пожелала, направо поръчала, така че действайте♥

slavuncho каза...

:DDDD
А ти какво искаш? Събуваш обувките, обуваш чехлите и айде...
Е, те такава приказка по нашенско нема...

september-silvia каза...

Честито още веднъж скъпа,много щастие и любов:)

Блага каза...

Поболях се от смях.:))) Все едно аз се местя.
Честито! И таз петилетка гарсониера, другата - мезонет.

Dani каза...

Честито!!!!
Верно българска работа, ама то какво щеше да ни пишеш, ако всичко беше наред?
А сега и във вестник, статийка можеш да пуснеш!
А на Булсат-а и аз чаках едни 72 часа да бутнат нещо!!!
И хубавичко да си я карате в новото жилище!

Neizi_ss каза...

@LiLi - верно е мила, ша остане спомен :)нема начин да се забрави :)
@Славунчо - нема такиви приказки - ама пък още не даваме пари за мечтите - тайно се надявах, че може пък баш на мен да ми се случи :)
@Благодря ти Силви!
@Блага - и аз се поболях, докато се преместим ...сега ми е смешно, но в движение ме сгази и гнойна ангина :) Ама карай да върви ...Благодаря за пожеланието:) Обичам мезонети!

Neizi_ss каза...

@Dani - права си, щеше да е скучно и да няма как да отбележим събитието :) А що се отнася до чакането ..с половинката ми сме си плюли в устата и най-обичаме да ни разтакават ...Оня ден ни се радваха нови съседи, запознаваха се и се кефеха, че младо семейство се настанява в блока - само дето не знаят къв таралеж си слагат у гащите ...требе ли да си търсим правата, сме страшен екип :)

Владимир Кабрански каза...

Честито! Не се притеснявай, ще се наредят нещата.Малко по-малко.

Neizi_ss каза...

@Владо не се притеснявам! Благодаря ти! Лека по лека само здраве да има- оптимисти сме :)

shareniika каза...

Честито! Здрави и щастливи в новата къща! :)

Neizi_ss каза...

@Тенкю shareniika . Здраве и късмет и на теб!

Zvetanka Shahanska каза...

Честито и да ви върви в новото жилище:)Здраве и радостни моменти. Пък такива работи винаги се случват, когато се нанасяш някъде. И добри съседи пожелавам!:)

Neizi_ss каза...

@ Zvetanka - дано да са добри ...ако не са - да му мислят :)

Ирония Идиотова каза...

Хаха, тва за мебелите ми е толкова познато:)И за местеното, и Виваком, и.. страшна работа!:) След време ще има "абее, помниш ли, когато се пренасяхме ...":)) Живи и здрави да сте! И както Блага пожела, другата петилетка мезонет.!! Честито, душата. Гушш:)

Neizi_ss каза...

@Ида - Гуш и на тебе :) тъй ша е тя ...помниш ли дърто, га мъкнахме чувалите :)

Omnia каза...

Хихихихих- добре е, че си запазила чувство за хумор в такваз ситуация разтяжна и нелека:) Ние когато се местехме в нашия апартамент исках всичко да стане сега и веднага, като даже нямах и бегла представа що е туй бююрокрация. В последствие, с нерви, ядове и чак накрая някакво измъчено спокойствие, разбрах:)

Пожелавам да ви е по- леко, но все така забавно занапред:)

и сме сами, и ни е страх да си признаем

... и ни се иска  да ни прегърне някой, някъде, някога ... ей, така ...мълчаливо в тишината ... ... и ударите на сърцето му да са мантрата, ...