Пропускане към основното съдържание

Къщата на мечтите ми ....

Заразена от Ondine и  MadWizard реших да помечтая за това как би изглеждал домът ми някой ден ...далеч в необозримото бъдеще :)
Казвам далеч ....щото в близко време не се очертава дори да се доближа до бленуваните от мен хол, спалня, кухня и т.н ...за други помещения дори и не ща да фантазирам :)
... Аз съм градско чедо, израснало в апартамент, в който никога мястото не стигаше ...беше отрупан от мебели и на всеки ъгъл бележех колената и бедрата си със синини. Разминаването бе като при ски-слалом ...
Не бих отказала да се разпростра в едно ей такова къще ...без претенции дали да е дървено или от ИТОНГ :) или некви други строителни материали... 
(не`ам претенции щото съм скарана с понятията) 

   
Разбира се зелените площи са повече от задължителни ...и съм категорична, че никога няма да посадя домати, лук и чесън ...може да има някоя и друга саксия с подправки и люти чушки ...но всичко останало ще е райграс и цветяяяяяяяя ....с място за пиене на кафе, където да се потопя в дебрите на Интернет-а и да си чаткам из фейса ...атмосфера, която да ме вдъхновява да поствам и тук в блога :)
Малцина може би знаят, че си падам по азиатския стил ...не му разбирам много на фън-шуя, но това не пречи да ми харесва :) ...така че няма да откажа нещо такова в стаята дето по нашенско й викат ХОЛ ...демек мястото с телевизора, диваня, фитьойлите и масичката за кафе :) ...изключително важно е да има къде да се просне хоризонтално повече от един член на семейството :)..да няма излишни елементи - да има пространство, да е изчистено ...белия цвят обаче не е задължителен ....може да е цервено, както е в моята всекидневна към момента ....може и да е оранджево :) или жълтозеленкаво - мей би ..
Спалнята обаче би ми харесала в тези нюанси ...топли и предразполагащи ...е не са розово-романтични и сладникави ...но на чен ми допадат :)
Кухнята ...бойното поле на всяка жена ...там тя е във вихъра си ...трябва да е подредена така щото да я провокира да се отдаде на кулинарни страсти ...или пък да събере семейството на закуска или просто да приюти мен и комшийката на по питие докато клюкарстваме за пачата от долния етаж :)
Банята ....ами баня :) като баня ...
А това тук ...е това е бонусът към мечтите :) ...не е обаче задължителен ....

 
Истината обаче е малко по-различна ... Повлияна може би от американските филми истинската ми мечта, която е тотално недостижима в бг условия ...или поне така си мисля  ...Та иде реч за студио ....от тия големите - дето са като хангари ...все едно да се нанеса в заводски цех ....и там с подвижни стени, паравани и рафтове да бъдат ситуирани работният кът ...трапезарията, кухнята и спалнята, и т.н. ....с големи прозорци .......и много, много зелени храстовидни растения по стените и не само :)

Хайде, престрашете се и опишете вашата Къща на мечтите :)))))))))))))))) 

Коментари

Златина каза…
Хубава мечта!
Пожелавам ти я!
Neizi_ss каза…
@ О, благодаря :) Дай Боже всекиму :)
Plamena Markova каза…
Ох, изцъклих се като видях спалнята... прекрасна, както и останалите снимки :) Пожелавам ти да се развихриш скоро в тази кухня ;)
myhappypond каза…
Много е разнолика твоята къща на мечтите - нашенска фасада, азиатски "хол", американски двор :) Но за двора с басейна, чак и аз се размечтах!
Neizi_ss каза…
@Plamena - всяка жена заслужава такава кухня :)
@myhappypond - разнолика е, да - тя по-скоро показва теченията на вкуса ми :)а и защо не - у дома холът е червен, кухнята зелена, коридора е бананово-оранжев, а спалнята е в лила ...и се чувствам добре :)
Анонимен каза…
Отличная статья! большое спасибо автору за интересный материал. Удачи в развитии!!! :)
--
http://www.miriadafilms.ru/
[url=http://mpeg4.com.ru/index.shtml]Приключения скачать[/url]
Ondine каза…
Иха!Супер!:)Пожелавам ти един ден да си осъществиш мечтата! ;)

п.п.с банята ме разби ;)
Neizi_ss каза…
кърти мифки нали :)))))))) и на теб да ти се връща с мечтата ...допадна ми за дървената къща :)
myhappypond каза…
Ехее, при вас наистина е весело и шарено :)
Neizi_ss каза…
Ам`чи как :) то личи само по темплейта - мени се според настроенията ми :)
Augusta каза…
Пожелавам ти къщата на мечтите ти! :)
Иначе лофтовете в индустриалните сгради са нещо много маняшко - с удоволствие бих обитавала и аз такива големи пространства, само че май няма available. Четох че в Испания реиновират и разпродават апартаменти в такива сгради, защото това са стари индустриални сгради и вече са почти в центровете на градовете. Отделно имат културно-архитектурна стойност и има много желаещи за тях.
Neizi_ss каза…
А ей това е приказка - тивам за билети и хуквам към Спаниш :)
Augusta каза…
Много си готина - разсмя ме с твоя хумор. :)
Neizi_ss каза…
О, а ти кака да видиш :) Добре дошла @Аugusta!
MadWizard каза…
Яка е
Дано много скоро заживееш в нея!
Neizi_ss каза…
@MadWizard - знае ли човек :) Казват, че понякога мечтите се сбъдвали :)
deni4ero каза…
да, аз също мечтая за къща тип ателие ... даже бях писала някога по въпроса ... намерих го http://deni4ero.wordpress.com/2009/01/26/dream-hause/
Neizi_ss каза…
ан тъй ....пропуснала съм само игралното поле :)
Omnia каза…
Нез, аз също от сърце- много искрено! ти пожелавам един ден да се вихриш щастливо в такава къща!:) адски ми харесаха- хола, кухнята и верандата, да я нарека така- тук вкусовете ни си съвпадат:)
Neizi_ss каза…
@Omnia - да даде дядо Боже здраве - пък нека всеки има щастието да развихри в света на мечтите си :)
Omnia каза…
Я, аз, докат' имам разрешението да си спамя тук и времето за това- искам да те питам нещо- ама сериозен отговор очаквам- ти колко често се вихриш в света на мечтите си? И освен мечти, правиш ли ги реалности?

Популярни публикации от този блог

....сърцето ... / един забравен във времето текст ...

кога си жив? ...  когато бие сърцето учестено! ...
...когато гориш ..., когато обичаш ..., когато трепериш от щастие ..., когато нямаш мира ..., когато съзнанието ти е обсебено ..., когато за теб има само един живот ...и ти нямаш право да променяш правилата в него ..., защото от тях зависи щастието другиму ...тогава запазваш мълчание ...и обричаш себе си ..
..да се влюбиш ..да обичаш ..тогава, когато най-малко си очаквал, че може да ти се случи ...
..да намериш сродната си душа ..., която да те разбира от половин дума ..., която да знае как се чувстваш ...дори, когато мълчиш ...онази душа, която си търсел винаги, дори и без да го знаеш ...която будува заедно с теб....която я е грижа ...
...онази душа, която знае, че нямаш право да говориш ...и мълчи заедно с теб ...
.....тогава тишенеете заедно ...и се наслаждавате на парченцата любов ..парченца тъмен шоколад ...забраненото щастие ...
...не можете да бъдете заедно, но имате своите откраднати мигове щастие  ...заедно сте и в  мислите с…

кога свършва едно приятелство

кога разбираш, че едно приятелство е свършило ...
...когато приятелят спре да те търси ..., когато не си част от деня му ...от живота му ...., когато крие от теб и радостта, и тъгата си ... , когато му казваш, че си там ..до него ..., за да го чуеш ..., но той не чува теб ...когато се питаш ...бил ли е наистина с теб ...истина ли е било, това, което сте съпреживели ...
...разбираш, че ти за него не съществуваш ...няма те ...в неговия свят ..., а странно той все още е в твоя, защото ти не спираш да мислиш за него ...и да се питаш ...какво се случи ...къде сбърках ... неразбран ли си бил ...
...не ...няма гняв - поне наяве ...няма упреци - поне наяве ...няма нищо ...
...празно пространство ... и една надежда ..., че - ЗАЩО? ...ще получи своя отговор ...и ще продължиш напред ...

случайна среща - две души ...

случайна среща - две души ...обръгнали от житейските неволи ...посивели и затънали в еднообразието на дните ...случайна среща ... и сълзи ...сълзи от истини несподелени ...
..повдигната завеса и стремеж ...за полет ...за мечти ... 
... и страх ...че огън крилата ще опърли ...и въпреки това ...вървят една към друга ...две души ...защото чувстват ...знаят ...искат ...една на друга вяра, сила и надежда да дарят ...