събота, 25 юли 2009 г.

До Горна Оряховица и ... обратно!

В петък сутринта с моето Слънце се отправихме към Горна Оряховица ... аз по служба, а той за компания. Пътувахме заедно с още колеги от Силистра. Общо взето всички поехме на път с идеята да избягаме за ден от нашето си ежедневие и да се потопим в настроението и емоциите, които владеят другоземците.
За пореден път съчетахме полезното с приятното :) За първи път обаче стъпихме във този град!
Свършихме си работата и решихме да се насладим на красотите, които предлага града ...
Нямахме големи опции за разходка предвид високите температури, но въпреки това ще споделя с вас онова, което видяхме!
Впечатление ми направиха пъстрите цветни пана разположени в централната градска част, както и работещите фонтани и шадравани.
Освен това си мислех, че само в Силистра хората нямат работа и по цял ден пият кафе ...тц - не било тъй :) И в Горна Оряховица си имата подобен синдром ...дори един от габровските колеги разказа, че ромите рано сутрин овършават казаните и после по цял ден дирт сянката ...
Настаниха ни в хотел "Раховец" - като се сетя, че попаднахме на дефектен климатик в стаята ни ...май аналога с фурната на печките от едноименната марка ще е съвсем уместен ... Затова ако от управата на хотела установят голям разход на вода в последните 24 часа - да не се чудят от къде им е дошло - виновните сме ние ..иначе спасение никакво от жегите ...
Не знам къде другаде има толкова много гугутки, така, както тук в Горна Оряховица :) и изобщо не се притесняват да позират :)
Хвърлихме чантите, минахме през банята и айде на кафе ...с късмети :) Време беше и за дългоочакваната цигара.
Падна ми се нещо, което забравих - но цитирам по смисъл ...че страстите не били присъщи само на младите / или нещо от сорта ...ма аз не съм казала, че съм в графа стари - но нейсе.
Направи ни впечатление бялата фасада на общината - намерила са хората пари да си я лъснат ... От далеч охраната ни пожела Добър ден! ...Съжалихме човечеца, че беше с риза с дълъг ръкав и вратовръзка ...но ... протокола изисква жертви :)
Дълъг списък от бивши кметове имаше по стените в сградата, както и на почетните граждани на Горна Оряховица сред които Ивайло Йорданов, Атанас Буров, Виктор Чучков и др.
/а това е гледка от петия етаж на хотела/
За съжаление не ми остана време да снимам симпатичния английски двор оформил се между отделните крила на административната сградана Общината.
едно нещо обаче направи впечатление на всички ни :)
ВСИЧКИ ХОРА В ГОРНА ОРЯХОВИЦА ПРЕСИЧАТ САМО НА ПЕШЕХОДНИТЕ ПЪТЕКИ!
ВСИЧКИ КОЛИ СПИРАТ, КОГАТО ВИДЯТ ПЕШЕХОДЕЦ!
Е те такова чудо не съм виждала нийде, освен по странство!
Сладурска е и идеята им сутрин да мият улиците и тротоарите, за да охладят въздуха.
Не плащат ли вода - това се чудя!?
на фона на сградата на музея и на едни симпатични струи вода :)
Разходихме се из града и видяхме две от църквите намиращи в центъра на града, видяхме и сградата на Историческия музей, но тъй като беше затворен, не успяхме да го разгледаме. 
Това е храмът "Успение Богоридично" ...
а този е "Света Троица".
Фоткахме се край шадраваните с тайното желание да се потопим в тях ... позяпахме и едни голеееееееемииииииииии риби у магазинът за пишман-рибари :)
И ко прайхми ощи ... плувахмееееееееее през целия ден и цялата нощ в собствен сос - кой повече, кой по-малко.
Вечерта хапнахме, пийнахме и потанцувахме - така както му мяза :)
А сега ако си мислите, че не съм фоткала китки дълбоко са лъжете ..., но преди това на вашето внимание:
Почетния Тим на Горна Оряховица, който ни посрещна пред хотела, 
песа Белчо ...
и ....
докъде може да стигне човешката изобретателност
/това е покрива на дву-или триетажна кооперация - не обърнах внимание просто/
Ето ги и тех :)

7 коментара:

september-silvia каза...

Добър вояж си имала Нейзи,радвам се,а за Горна Оряховица е хубаво,че си останала с добри впечатления,много пъти съм ходила там-симпатично градче което е на една педя от Търново,изглежда има и добър кмет ,който се грижи добре за инфраструктурата и чистотата,а за пиенето на кафе по всяко време?,това е синдром на нас българите-едниствени и неповторими!Хубави и разнообразни снимки-шарена типично българска картина,и ромите и кучето и цветятата и всичко останало,само една журналистка го прави това,браво!

Lil каза...

Ох на кака тяяяя :) Семинар,а?Не при мен,а?Не се сърдя :) Добре си била -а това е по-важното за мен :) Ъъ..определено си мязаме!Визуално иде реч,ама не спори с мен за килата,оти ке те тепам->по-слабушка си :)
Снимките са уникални.Особено гу-гу :)
Благодарим за фотките :) Скоро (ха дано) ше ми позираш по бански :)
Цуннннннн :)

Анонимен каза...

Супер разходчица!!!:)Все едно съм била с вас там!Не съм ходила никога в Горна Оряховица и съм с много хубави впечатления от това,което ни показваш!Радвам се,че сте си изкарали страхотно, както изглежда!Снимките са чудесни, както винаги!Свети-Несвети и Тоши изглеждат много доволни от воаяжа наред с главния редактор:)Завиждам ви благородно, само аз май ви липсвах там...

Temenuzhka Petrova каза...

Ако пък разбрах що ме изкара анонимна!Виждам си мутричката начело при последователите горе, би следвало да съм с името си,бряяя:(((
кака ти

Neizi_ss каза...

@Разбраф, че си ти ма :) кака ми :)
@Лили ни съм слабушка бееееееее ...измамата се дължи на фото, дрехи и позиране :)ма нейсе ...пък за позирането с бански ...с удоволствие ...с нетърпение чакам 10-ти :)
@Силви . наистина беше много приятен воаяжа - макар и за един ден :)

Aquawoman каза...

На рибките най се зарадвах :))
Хубава разходка сте си направили, а по усмивките личи, че сте изкарали страхотно :) Ходила съм там преди много години, но тогава беше едно невзрачно градче... Сега като го видях на снимките от хотела, не можах да го позная, доста са го променили, браво! :)

Анонимен каза...

Здравейте, аз съм от Горна Оряховица и случайно попаднах на писаното от вас. Много ме зарадва това което пишете. Мисля , че има още какво да видите в този град. Заповядайте отново края на май месец за да видите повече неща. Повярвайте ще останете доволни. Ще ви чакаме с коментари. Заповядайте.

и сме сами, и ни е страх да си признаем

... и ни се иска  да ни прегърне някой, някъде, някога ... ей, така ...мълчаливо в тишината ... ... и ударите на сърцето му да са мантрата, ...