понеделник, 13 юли 2009 г.

Понеделник е хора – понеделник :)



Ще взема да си открия рубрика, която да я кръстя – „В понеделник хората са полудели!”
Вече се чудя дали е наистина от ЕГН-то, дали от въздуха, от слънцето, дъждовете или …и аз не знам от какво, но на нищо не прилича.

Няма да губя време – минавам към действие …

- Чук, чук – кой е тук ...?
- Заповядайте, влезте!
- Ами аз такова – идвах преди няколко години първия път носех на тогавашната Ви шефка едно стихотворение за 8 март …а тя моля Ви се отказа да го пусне, щото пишело вътре, че фашистите били зверове …После идвах – един мъ беше – носех едно друго стихотворение уж щеше да излезе в сряда пък – то колко сряди минаха от тогава – 
- Ами има няма две години /вмъквам се аз в монолога/!
- Бе две ли за – четири ли са не помня ..ама сега Ви нося тука едно стихотворение и на вас . .. аз и три стихосбирки имам – но не ги представям в Силистра – то тука поетите набедени – нищо не разбират само се слагат тук-там. Та като си лежа у дома и през прозореца виждам гнезда на ластовички и за наште гурбетчии си мисля …одят де одя и се връщат без пари у България. То те са истинските де – дето за парчето хляб излизат у чужбината, а другите теса печалбари – далавери праят да богатеят …
- Може ли да видя стихотворението …
- А не – аз ще Ви го прочета да го усетите ..ама как така за онова заради фашистите не ми го пусна, ей това не мога да разбера, а и оня другия да го чакам аз все в сряда толкоз време …
- И все пак да видя стихчето ….
- Аз ще Ви го прочета – извинявайте , че Ви губя времето …ама само 5-6 минути …
- те минали вече 15 между другото – в същото това време следващата бореща за палмата на първенството влиза в стаята – но само с поглед я пращам при колежката на съседното бюро –която между впрочем вече ме атакува в скайпа с реплики от типа на – този няма ли да го разкараш :)

... стихчето за ластовичките и гурбетчиите почва ..но аз надавам ухо да чуя срещу мен какво става – и прекъсвам дядото – да кажа че донесения материал няма да се публикува – защото е тип реклама – обиколило бабето магазините за мебели и направило очерк за обслужването в тях, за стоката и т.н – да не мислите че е лесно ….

Ура – вече сме на последния куплет …! Чичото си тръгва с обещанието от моя страна че в подходящ момент може би ще публикувам творението му!

Тъй лелята и тя – то един чичо и една леля – мама миа …ма нейсе.

Черешката на сладоледа бе онази фешънка, пенсионираната учителка, дето Ви разправях, че иска да й давам теми за писане …Донесе размисли и страсти върху злободневни проблеми – но ми беше интересно как успя да обедини в едно оплакване от лекар, който заблудил пациентката си,че има миома и че е за операция, а при повторен преглед в столицата се оказва, че няма нищо такова, …. с това, че в магазина продават хляба неопакован, че не е хигиенично, и че ръцете на касиерките били опасни щото пипали мръсните пари. Да не говорим че задочно се запознах с леля Златка от Елховските хали дето набождала хляба с голяма вилица, за да не го пипа с ръце – но това било в 60-те години …ох и за вуйчото пропуснах – работел в един завод и отказал да получи премия, щото нямало било за всички – какви хора е имало нявга само?!

Е … как човек да не му се иска вечер да се усмърти с ледена ракийка и прясна салата …Е те това е …!
И винаги се питам едно и също …що не си седят дома тия хора?!



5 коментара:

Златина каза...

:))))) Разби ме! :)))))
И - честита нова визия!

Христина Чопарова каза...

Аааа, визията е страшна... и това калинче там - дето лази между снимките - много е свежичко :)))
В понеделник, Нези, хората полудЕват в очакване на петъка - има сууума ти дни до уикенда. И дядовците, бабите и лелите ги хваща творческата треска, щото все си е за предпочитане вместо да гледат плетки и сапунки, да гонят славата... така де :D
Цунк! :)

Владимир Кабрански каза...

Тежък ден:). За моя радост два ще пропусна два поредни понеделника. Успях да се измъкна малко в отпуск, но от понеделниците човек няма как да се спаси завинаги.

Neizi_ss каза...

@Златина - тенкс ... май вече намерих себе си с визията :)
@Хриси ... а аз що не видам калинка да ходи тук-таме ..явно е екстра за останалите, които влизат в блога :) - пардон видех я :)))))) леле че съм заспалуууу... а мене ако ме питат - да си седят у дома и да зяпат сапунки - нали за тях ги снимат хората :) пък и има пенсионерски клубове - там да се изявяват :)
@Владимир Иванов (krizt) - тежък ден бе - вярно е и спасение няма - а отпуската все някой ден ще свърши :) Дано да ти сотави хубави спомени и да те зареди с енергия!

Lil каза...

Ххахаха горката ми тя,к'во си магнитче за идиотщини.То сигурно е и забавно де,ама според мен повече досадно :) Ама така е -рисковете на професията..Стихче за 8-ми март и фашизма-т'фа ме утепа хахахаха :)
Дано днес ти е по-спокойно откъм "приятно луди" старчоци :)
Гушшшшшшшш :)

и сме сами, и ни е страх да си признаем

... и ни се иска  да ни прегърне някой, някъде, някога ... ей, така ...мълчаливо в тишината ... ... и ударите на сърцето му да са мантрата, ...