четвъртък, 9 юли 2009 г.

Що не отказвам цигарите?

Щото ми е навик в пепелника до мене да дими нещо.

А на всеки, който каже, че съм наркозависима ще опонирам. Онези, които като мен прекарват доста време на компа съм сигурна, че ще ме разберат  и ще потвърдят какво удоволствие е лявата, респективно дясната ръка да държи цигарата, докато мишката се разхожда по екрана ... дори когато цигарата е в устата ми и ми залюти на очита - пак ми е кеф :) 

Като не бачкам почти не се сещам да паля, освен ако не пия кафе с някого някъде или не пукам ракийка със салатка у кръчмето :)

Ама пусто седна ли на бюрото - мани мани, колко цигари така са си отишли без да ги удостя с вниманието си.

Направо хабим тютюна - би  казал некой.  Пък и сума пари струват ... ммааа...м и да е :)

Затуй сига съм ис поръчала на една дружка като ма пита къв подарък искам от Немско - си казах - искам електронна цигара ... не знам дали ще ги откажа ... ма поне мисла, че ша намаля количеството похабени фасове :)

Мдаа ... то нал знайте на калпавия космонавт, Космоза му виновен - че и на мен - като нямам воля, с електроника ша са церя :)

Но от опит глава не боли, тъй че мисла да са пробвам ...

И тъй ... вий ко си прайкате ... четете глюпости, както казва LiLi ... четете, четете ...нема поумнетее, ама най-много да ви издам Билет за ВиП ложата на ХаХоШоу-то дето се разиграва на таванския ми етаж ...

И тъй -- и ко прайти :) А блеете и чакате да свърши работния ден ... Ми чакайте, като си немате друга работа :) Аз са изнасям на гости ... което автоматично ша рече ..., че утре ша наням до късно и света ша ми е крив :)

7 коментара:

Владимир Кабрански каза...

Опитай българските хапчета TABEX. Да си призная не ми липсват, но и не се чувствам по-добре без цигарите.

Neizi_ss каза...

:) Благодаря за съвета :) Сигурно ще стигна и до този момент - но в кръга на шегата както казва мъжът ми - един в къщата трябва да пуши :)той ги отказа докато бяхме гаджета още преди 3 години и половина :) - само че използва тази реплика, за да дразни баба ми, която непрекъснато ми намила на главата. Иначе сериозно - все ще дойде деня в който ще ги откажа - но как ще се справя с навика ръката ми да е подпряна на пепелника ...това сякаш ще ми е по-трудно!

Ирония Идиотова каза...

Аз реших да ги откажа и не пуших точно..3 дена.Прави са хората, когато казват,че трябва да си абсолютно сигурен и волята ти да е стомана. Е, оказа се,че нито съм сигурна, а волята ми е памук.Пафкам си отново, особено сутрин с кафето, пред компютъра.И се самоуспокоявам фалшиво- " едните удоволствия ми останаха-цигарите, бирата и филмите.":)Някак си не съм аз , ако не държа димящото нещо между пръстите си и не вдишвам "чистия" пушек с първата глътка кафе:)И си права.Всичко опира до навик. Обаче при мен не е само навик, ами харесване. Харесва ми да пуша.
Добро утро!:)

Aquawoman каза...

Съчувствия, мила, разбирам те напълно :))
Прави бяха майка и татко, като викаха "Не пуши!", ама кой да слуша.. Започваме от гъзария, после се пристрастяваме и цял живот се борим с порока.
Имам воля да ги откажа, правила съм го, но пак ги пропушвам - еми баси...не пий, не пуши, това вредно, онова опасно...е аз за какво живея ?! Да взема да вляза и в манастир накрая :)))
Не мога да седна сутрин на компа и да сърбам кофеина, ако до мене не дими в пепелника. Като теб може да не я пипна изобщо, но трябва да запаля, някак си се чувствувам по-спокойна :))
Нези, това за електронната цигара е супер идея, ако има ефект, и аз съм навита да опитам :)

Lil каза...

Оооо най-сетне!Аз пак бях без картина относно твоя блог и това започва да ме изнервя и ще те хакнЪ накрая :)
Цигарите....
-навик
-кеф
-още по-голям кеф
Едва ли след това описание ще ги откажа.Не мога и не искам да си представя да пия кафе без цигара.Освен ако не откажа и двете,което надявам се да се случи само при едно-единствено обстоятелство!
Пуша,пия и ям с лявата ръка :)
Офф ся ми се допушиииииииииииии
Цункам те Фифко и приятен почивен ден :)

Neizi_ss каза...

@Aquawoman - не знам дали ще проработи това с електронната цигара - но ще споделя опита си ...мисля си обаче, че в най-лошия случай ще се лиша от изгорелите сами цигари в пепелника докато работя ...иначе поне на този етап не мисял да се лиша от тютюна в моментите на кафе с дружки, или на "пиянски" запои :)))))))) това образно казано :)
@Муцоранке - ни съ оплаквай от картината, че току виж пак съм се емнала да сменям темплейти :) Цункам те и аз ще се появя по некое си време :)

Lil каза...

Фифко ,не се.Просто закъсняваш и аз съответно мрънкЯм с пълно гърло.Цуням та и си пих глътката кафе в 11 с цигарата!Кеф!Чакам тЪ :)

и сме сами, и ни е страх да си признаем

... и ни се иска  да ни прегърне някой, някъде, някога ... ей, така ...мълчаливо в тишината ... ... и ударите на сърцето му да са мантрата, ...