петък, 6 август 2010 г.

Патладжанени ладийки :)

5-6 млади :) патладжанчета ги разрязвате на половинки и издълбавате с лъжица. Запържвате в олио лук, пипер, едно пакетче кайма, мятате и 1/3 ч.ч ориз, както и вътрешността на патладжаните :). Сол и подправки по вкус и избор.

С получената смес пълните ладийките, на дъното на тавата поръсвате с олио и половин чаена чаша вода и хвърляте във фурната. Печете, докато прецените :) и поръсвате с настъргани домати и отново връщате във фурната. След петнайсетина минути вадите и настъргвате малко кашкавал, по желание ...сервирате с кисело мляко или използвате картофено пюре на прах, а може и натюр :)

5 коментара:

Aquawoman каза...

Много е вкусно, и ние правим у дома, а също и от тиквички :) Отгоре ги заливам със сметанов сос с малко настъргано сиренце.

Neizi_ss каза...

Тиквичките вече ги пробвах :) а това за сметаната звучи вкусно :)

Valkocompany каза...

Наистина сметанката създава чудесен апетит

Temenuzhka Petrova каза...

Ммммм...ти дето ме настигна...ама и май ме размина в кулинарийката...БРАВО!!!Много вкусни изглеждат!

september-silvia каза...

Нейзи,нов фейс отново нали,много готино е станало,иначе рецептата е супер,целувки:)

и сме сами, и ни е страх да си признаем

... и ни се иска  да ни прегърне някой, някъде, някога ... ей, така ...мълчаливо в тишината ... ... и ударите на сърцето му да са мантрата, ...