петък, 25 декември 2009 г.

Традициите ...


Традицията повелява на Бъдни вечер да сме със семейството си около трапезата, на която сме подредили 7,9 или 12 постни ястия ...

Не знам доколко постната трапеза определя празника - но е приятно да си с близките си хора, да усещаш любовта им и да даряваш своята. Да изтеглиш късмета от баницата и да знаеш, че онези, с които ще го споделиш биха дали мило и драго за твоето благополучие, така както ти би сторил за тях!

В празничната вечер проведохме разговор с близките ми за това дали ние като етнос, опделеящи себе си като българи сме добри хора и дали лошите управници са оправданието за нашата злоба, за нашата завист и лошо възпитание?!?

Благодаря на родителите на моят съпруг, че са възпитали него и брат му - както се казва по учебник - така както са писали в дебелите книги древните хора. За тях знам, че какъвто и да е политическият строй те ще си останат добри хора и че финансовата криза или благополучие, не определят нашата същност. Не парите в джоба ни правят човеци!

Вярно е, че днес трудно се спазват традициите - но няма нищо лощо в това да опитаме!

Да се опитаме да станем онзи народ, който е сътворил велика история!

Хареса ми едно пожелание тази вечер - да спрем да бъдем търпеливи! 

8 коментара:

Анонимен каза...

Чудесни думи, присъединявам се. Весели Празници

Златина каза...

Весели празници и много, много щастие! :)

momenti-momenti каза...

Taka e! Весели празници, Нейзи!

Neizi_ss каза...

Весели празници и на вас момичета и момчета :) Щастлива съм, че съм част от семейството на блогърите :)

Ruta77 каза...

весела коледа и спорна година и от мен

Omnia каза...

Весела Коледа и една разкошна вечер пожелавам, в която всеки да бъде своето малко чудо в галактиката от чудеса:)

september-silvia каза...

Честто рождество Христово приятелко!ХУБАВАТО Е ,ЧЕ ПРЕЗ 2009Г. СЕ ЗАПОЗНАХ С ТЕБ И ОСТАНАЛИТЕ ОТ ГРУПАТА НА ШАРО!БЪДИ ЩАСТЛИВА И ВСЕ ТАКА УСМИХНАТА!ЦЕЛУВКИ!

Ирония Идиотова каза...

:)))

Весела Коледа, Нейзи!
Понякога ми липсва точно тази атмосвера, която си описала, но все се намира по някоя и друга будала, която да седне на масата ми на Бъдни вечер, че даже и да яде от манджите ми!!:))
Абе, хубаво е..:))
Обични празници ти пожелавам:))

и сме сами, и ни е страх да си признаем

... и ни се иска  да ни прегърне някой, някъде, някога ... ей, така ...мълчаливо в тишината ... ... и ударите на сърцето му да са мантрата, ...