четвъртък, 17 декември 2009 г.

Член на ВСС да си в днешно време ...!

Честно да си призная исках да споделя възхищението си по два сериала – единият е „Сексът и града”, а другият „Триумфът на червилата” …

Музата ми обаче бе охладена от новината за бонусите от по пет хилки на членовете на Висшия съдебен съвет. Абе тия хора луди ли са бе! Те познават ли парите и знаят ли как се изкарват с пот на челото?!? Има фирми, които се чудят дванайстата заплата как да дадат на служителите си, други се опитва с по 20-50 лв. да стимулират работниците си, а тия по пет хиляди. Че тя нашата фирма дето сме десет души общо заплатите ни са по-малко отколкото на тия премиите. Като се сетя какъв празник е за онези българи, които получават купони за храна по Коледа и Нова година, че благодарение на тях успяват да си турят празнична трапеза – а те 5 хиляди моля ти се! Каквото и да кажа сигурно ще е малко, за да изразя възмущението си. Да не говорим, че не съм и много убедена в правотата на съдебната ни система, но това е тема за друг разговор! Бат`Бойко накъде отиват нещата бе пич? Мен ако ме питаш не отиват на добре! Сега да ти обяснявам какъв фен съм ти няма смисъл - оти ша излъжа. Принципно нямам и нищо против теб де. Ама имам срещу другите маймуни на клона ти дето седят и ако се счупи, да знаеш, че те ща са виновни. От изборите насам що пушилка се дигна не е истина. Само дето не виждам резултат. Голямо лаене, голяма глъч … И това с трите години затвор за гласуването с чужди карти … Не ми го побира ума. Не че не трябва да има санкции …просто не ми звучи сериозно това. На първо място е по-добре да направят промяна в Закона за народните представители и да приемат опцията за отзоваване на депутати … Да може или партията или избирателите, а защо не и двата варианта – да имат право да сменят човека, когото са вкарали в парламента, ако преценят, че не си върши работата и после да гледат с коя карта гласуват...А и не Ви ли се струва,че 240 са ни множко ...има страни по-големи от Бг, които са по-малък брой на депутати ...?!? Ама не дай му на Яни да спретва екшън-сценарии ... пардон то май друг ги пише, а Яни само изпълнява! Дясномислещ човек съм ... ама нещо напоследък не ме държи въжето много и ме е страх да не го прегриза ..че тогиз ... дръж се Земьо - добруджанка ша те гази!

4 коментара:

Aria каза...

твърдо отворих страницата с нагласата да четА за „Сексът и градът” и „Триумфът на червилата”, но не би :-)))

ама така е, при липса на секс, град и червило всеки ще се хване за някакви си мижави 5000 :-)))

авторката на материала демонстрира доста голяма близост с Б.Б. и ми е крайно подозрителна :-))).

дааааа... добри предложения сред които особено ми харесва намаляването числеността на депутатите. а защо не направят референдум по този въпрос - ако те не щат, да ги клъцнем ние. проблемът им е никакъв - готови сме.

morrt каза...

Направи ми впечатление новината, че след "трудни" преговори с министъра, работниците, произвеждащи военна продукция ще получат по СТО И ТРИДЕСЕТ ЛЕВА аванс и ако завършат поръчката си навреме има голям шанс! да получат заплатите си за август.
И веднага след нея тази, за допълнителните бонуси "за цялостни заслуги" от по 4-5 бона на ВСС.
Наглост неземна!
Да мрът ф кофффите!
Ей за туй мразим политиката.

Neizi_ss каза...

@Aria - скоро ще споделя опиянението си от тези два сериала :) но разбери ме просто бях възмутена и огорчена от новината на вчерашния ден с тия премии :)

Neizi_ss каза...

@Aria - моля моля ... у градо съм, ни съ оплаквам от към секся пък червила ...колкот щеш :) ама въпреки тях ... ни моа приглътна тез 5 000 лв ... :)

@ morrt - наглост не, ами наглост ... и даже не ги е срам, че правят от това новина - поне да не бяха раздували и тайничко да си ги бяха раздали да не се дразнят хората ...

и сме сами, и ни е страх да си признаем

... и ни се иска  да ни прегърне някой, някъде, някога ... ей, така ...мълчаливо в тишината ... ... и ударите на сърцето му да са мантрата, ...